Mindannyian tudjuk, hogy a csapatmunka nélkülözhetetlen része a mindennapi életnek és a munkának. A kihívással teli együttműkődés megalapozása nehéz feladat lehet, hiszen kontrolálnunk kell az egónkat, meg kell tanulnunk megfelelően kommunikálni, illetve értékelni a másikat.

A jó csapatmunka felbecsülhetetlen, azonban az értéke egyértelműen mérhető az ebből adódó hozadékokon keresztül. Egy jó csapat hatékonyabban és gyorsabban oldja meg a feladatokat. Megfelelő közegben az egyén nem érzi magát elhanyagoltnak, hosszabb távon jobban teljesít. Mindebből következik, hogy a jó kooperáció az élet és munka minden területén hasznos lehet minden résztvevőnek.

Mérnökként, gépészmérnökként például nélkülözhetetlen a megfelelő összedolgozás. Komplikált gépezeteket készítesz, fejlesztesz, javítasz majd. A készült eszközökön sokan fognak dolgozni és nagy profitot termelnek majd. Nem engedheted meg, hogy önhibádból valami félre menjen.

Ahhoz, hogy a lehető legjobb csapatjátékos legyél, számos tulajdonságodat kell csiszolni, fejleszteni. Ezek közül az egyik legfontosabb a másokkal történő együttműködés!

Megfelelően kell meghallgatnod a társaidat

Csoportban hajlamosak vagyunk kevésbé figyelni a másikra, mivel azzal vagyunk elfoglalva, hogy mi mikor szólalhatunk meg. Könnyű belátni, hogy így épp a csapat hatékonysága veszik el. Mások gondolataira, ötleteire feltétlenül és teljeskörűen kell figyelnünk.

Legjobb, ha a másik felszólalása alatt jegyzetelünk, és a beszéd lezárása után továbbvisszük, fejlesztjük az illető gondolatmenetét. Értelemszerűen ez csak bizonyos típusú, ötletelő, kreatív beszélgetések során lehetséges.

Az egódra vigyázz!

A közös feladatok elvégzése során a legnagyobb ellenségünk az egónk. Ez az életünk szinte összes területére visszavezethető. Mérnökként, szakemberként ez az egó bizony hajlamos elszállni, hiszen a szakterületünk jó ismerői vagyunk, bármit mondunk, nem tévedhetünk. Ez nem így van. Hallgassuk meg más véleményét, vitassuk meg azt. Ha nem értünk egyet, akkor is tartsuk tiszteletben azt.

Természetesen nem azt tanácsoljuk, hogy hagyjuk el az egónkat. Ez nem szükséges, viszont a mérséklése mindenképpen az!

Adj megfelelő kritikát!

A kritikát nem csak fogadnunk kell tudni, hanem meg kell tanulnunk megfelelően adni is! Fontos az építő jelleg! Ha valaki előáll egy jó ötlettel, ne a hibát keressük benne, hanem azt, hogy hol lehet javítani rajta! A másik ne érezze magát rosszul tőle, de figyeljünk arra, hogy lehetőleg tényszerű legyen.

Légy segítőkész!

Kézenfekvő és triviális, igaz? Munkahelyen sajnos már nem biztos. Ahol tudsz, segíts a partnereidnek! Ragadj meg minden alkalmat, ahol másoknak valami újat taníthatsz. Ebből nem csak ő, hanem te és a munkahelyed is profitál majd!

Tiszteld a társaidat!

A kapcsolatok alapvető része a tisztelet. Úgy kezelj mindenkit, ahogyan te is szeretnéd, hogy téged kezeljenek. Itt nem csupán a konkrét egyénről van szó, hanem minden embertársadról!

Biztosak vagyunk benne, hogy a fenti tanácsok megfogadásával jobb szakember, gépészmérnök lehetsz! Az ilyen típusú tulajdonságok fejlesztése, alakítása fontos feladat a személyes fejlődésben, ezért fordíts rá kellő figyelmet!