Akárhogy is nézzük, mindannyiunknak szüksége van arra, hogy fejlesszük a csapatban dolgozás képességét. Mérnökként, leendő mérnökként különösen fontos, hogy rendben legyen ez a soft skillünk. Sajnos erre az iskolák jelenleg nem készítenek fel igazán, ugyanis kevés a projekt alapú feladatok száma. Éppen ezért aki maga nem jár utána a dolgoknak, később a munkahelyen kerülhet hátrányba. Kicsit előnyösebb helyzetben vannak azok, akik duális képzésben vesznek részt az egyetemen. Számukra ugyanis a munkahelyi légkör valamelyest megtanítja, hogyan célszerű csapatban dolgozni.

Például ezeket:

A legelső, amit meg kell tanulnunk, hogy csökkentsünk az egónk méretén. Tudjuk, nem könnyű, de a jó csapatmunka egyik alapja, ha ezt a dolgot a helyén kezeljük. Erről itt írtunk korábban. De azt is közöltük már, hogy tudni kell hallgatni, segítőkésznek kell lenni és tisztelni kell a társakat. Viszont arról eddig még nem írtunk, hogy milyen kifejezéseket ajánlott kicsit gyakrabban használni. Most ezt is megtesszük.

Sokan képtelenek kimondani:  “ez az én hibám volt”. Pedig ha tudatosítjuk magunkban, hogy hibázni és azt beismerni emberi dolog, nem lenne olyan nehéz ezt kimondani. Furcsának tűnhet elsőre, de tudat alatt többre értékeljük azokat az embereket, akik elismerik a hibáikat, mivel nem tűnnek túl tökéletesnek.

Mindannyian nagyra értékeljük, amit [teljesítményhez köthető feladat] véghez vittél – ez szintén egy kulcsmondat.

Megmutatni másoknak, hogy figyelünk rájuk, a munkájukra és elismerjük őket, felbecsülhetetlen. Amit adunk, azt általában vissza is kapjuk. Szóval ez a mondat nem csak hozzásegít a jobb kapcsolatokhoz, hanem előbb-utóbb a mi munkánkat is nyíltan elismerik majd. Ez pedig a mi teljesítményünkre is hatással lesz. Összességében ezzel a viselkedéssel a csapat eredményességéhez járulunk hozzá.

Kikérhetem a véleményedet ebben?

Ne dőlj be annak az általános tévhitnek, hogy aki kérdez és tanácsot kér, az kevésbé kompetens a szakmájában. Nem igaz, hiszen abból tanulsz, amit kérdezel, ha tanácsot kérsz a jobbaktól. Élj vele! És persze segíts te is másoknak!

Bízom a döntésedben – ez hasonló ahhoz, amikor képesek vagyunk mások munkáját elismerni. A bizalom két irányú. Ha te megadod valakinek, ő is megadja majd neked. Ha teheted, delegálj feladatokat, és bízz meg teljesen azok felelőseiben. Ez főnökként és csapattagként egyaránt eredményesen alkalmazható a feladatok, a teendők leosztásánál is.

Ahogy az is, ha megkérdezed, hogy “miben segíthetsz”.

Az igazi csapatjátékos képes magát háttérbe szorítani és empátiával gondolni a csapat egészére és azok tagjaira egyenként is. Ez az egyszerű megfontolás rengeteg falat képes ledönteni, használjuk, ahol lehet.

Ha mérnök leszel, ezek a tippek jól jöhetnek. Ahogy ezek is. Nézd meg, milyen tanácsokat írtunk eddig ebben a témában!