A mérnök élet felelősségteljes, kihívásokkal teli hivatás. Tervezel, létrehozol, újat alkotsz – többnyire nagyvállalati környezetben, ahol nem sokat hibázhatsz. Ráadásul mindez csak egyre nehezebb lesz, ahogy feljebb lépsz a ranglétrán, aminek következtében másokért is felelsz majd. Szóval nem árt tudni már a kezdetekkor – akár az egyetemi évek alatt -, hogyan lehetsz jó vezető. Hiszen ha jó szakember vagy, hamar léphetsz felfelé a ranglétrán. Ehhez, mármint a jó vezetővé váláshoz mutatunk most egy tippet.

Az előléptetéssel nem csak nagyobb juttatás jár, hanem nagyobb felelősség is. Ha jók az eredményeid és rátermett mérnök vagy, könnyen adódhat olyan helyzet, amikor te kerülsz olyan döntési pozícióba, amiben több embert kell koordináltan irányítanod.

Az ilyen szituációk esetében folyamatosan fejben kell majd tartanod, hogy egy másik szerepkörbe kerültél, ahol akarva-akaratlanul a tiéd a vezetői szerep. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az ilyen szituációkban mekkora felelősséggel rendelkezik az irányító személy az alárendeltekkel szemben. Fontos tudnod, hogy egy csapat működéséhez elengedhetetlen a kölcsönös tisztelet. Valamint az egymásba vetett bizalom ahhoz, hogy a legtöbbet hozzátok ki magatokból és egymásból.

Hogyan érheted el, hogy a csapat minden tagja érezze a megbecsülést?

Legyél te az utolsó, aki beszél!

Ismerjük az elcsépelt közhelyet, miszerint “hallgatni arany”. Ez a mondás az élet sok területén megállja a helyét. Természetesen akkor, ha megfelelő kontextusba helyezzük azt.

A mások meghallgatásával, elénk helyezésével adott extra figyelem nagy löketet adhat a projekt társainknak, a beosztottjainknak, hiszen ezáltal érzik, hogy bizony számít az ő véleményük. Szóval ha legközelebb alkalmad adódik mondjuk vezetőként közreműködni egy projektben, adj egy esélyt ennek a módszernek, legyél te az utolsó felszólaló!

Ne feledd, hogy ennek nem csak mások önbizalma miatt van fontos szerepe. Ezzel a metodikával te, mint koordinátor is megismered az összes álláspontot, amik nagy segítségedre lehetnek majd a továbbiakban. Ebben az esetben egy sokkal folyamatosabb megbeszélést tudsz kialakítani, ami végül mindenkinek pozitív élmény lehet.

Alkalmaznád? Nem biztos, hogy könnyű lesz

Végül meg kell említenünk azt is, hogy ez a módszertan egyszerűnek hangzik, de sok esetben nem az. A legtöbbször ugyanis nehezen tudjuk türtőztetni magunkat, hiszen be szeretnénk bizonyítani, hogy mennyire szakértők vagyunk az adott területen…

Ismerős?

De tudnunk kell, hogy a képességeinket akkor is megmutathatjuk, ha meghallgattuk a kollégákat. Ráadásul a reális képet látva sokkal jobb döntést tudunk hozni.

Ez a módszer egyébként már az egyetem alatt, a csapatmunkák során is jól hasznosítható.