Ha hiszed, ha nem, az ünnepi időszak tökéletes a leendő karriered és önmagad fejlesztésére. Ilyenkor könnyebb például kapcsolatot építeni, jut idő a jövő tervezgetésére és az elmúlt év értékelésére is. Tedd ezt meg!

Ahogy már sokszor hangsúlyoztuk, a tanulás, a önmagunk fejlesztése sosem érhet véget. Mindig törekednünk kell arra, hogy jobbak legyünk. Ehhez pedig folyamatosan keresni kell a lehetőségeket. Ezért ha teheted, az idei ünnepekkor ne csak a pihenésre fókuszálj, hanem ragadd meg a lehetőséget és fejleszd önmagad!

Hogy hogyan? Számos mód van erre. Mutatunk is pár tippet.

Építsük a hálózatunkat, menjünk el az év végi összejövetelekre!

Valamilyen karácsonyi ünnepség, buli biztosan készülődik a környezetünkben. Ezekre menjünk el, és kezdjünk el beszélgetni másokkal. A kapcsolatok mindig jól jönnek. Sőt, sokak szerint a siker alapvető feltétele a jó kapcsolati háló.

Erről itt írtunk korábban. 

Mondj köszönetet!

A szeretet ünnepén legyünk hálásak, és köszönjük meg mindenkinek a segítséget, akivel kapcsolatba kerültünk. Ehhez használhatod a közösségi felületedet. Hidd el, ez jót fog tenni az énmárkádnak. A személyes brand fontosságáról itt írtunk korábban.

Nézzünk vissza!

Ez az időszak tökéletes egy rövid visszatekintésre az eltelt évre. Elértük a céljainkat? Fejlődtünk? Mi volt az, ami jobban ment, mi az, amit elrontottunk? Gondold át az eltelt egy évet, és összegezd azt! Ennek nagy előnye, hogy a múlt történéseinek ismeretében könnyebben elgondolkodhatsz azon is, mit szeretnél elérni jövőre.

Ehhez segítségedre lehetnek ezek a jegyzetelési módszerek. Szerintünk érdemes kattintani. 

Tervezd meg a jövőt!

Tervek nélkül nem lesz előrelépés. A visszatekintés után kezdj el a jövővel is foglalkozni. Állíts fel rövidtávú és hosszútávú célokat is. Hogy ennek miért van nagy jelentősége? Ebben a bejegyzésünkben elmondjuk.

A motivációhoz pedig itt adunk tippeket. 

Pihenj!

Természetesen az ünnepek környékén nem véletlenek a hosszabb szünetek. Egész évben keményen tanultál, dolgoztál, most pihenj! Töltsd az időt a szeretteiddel, kapcsolódj ki, töltődj fel!

És tanulj is egy kicsit!

Nem feltétlenül a szó szoros értelmében kell tanulni. Nem azt mondjuk, hogy ülj a könyv fölé. Sokkal inkább azt, hogy olvass szakmai könyveket, fejleszd a skill-jeidet és nézz online előadásokat, tutoriál videókat!

A hatékony tanulásról itt írtunk korábban. Szerintünk tetszeni fog. Kattints. 

Hasznos időtöltést kívánunk az ünnepekre!