Ha a Z-generáció tagja vagy, nagy jövő áll előtted. Hogy miért?

Mert a munkáltatók kénytelenek a ti szokásaitokhoz igazodni, ugyanis már a népesség 25,9 százalékát képviselitek, ami már most meghaladja a millenniumi korosztályét. Ráadásul a szám tovább növekszik, 2020-ra eléri a népesség 40 százalékát. Vagyis ti lesztek azok, akik jelentősen hozzájárultok a gazdaság működéséhez. Mind munkával, mind pénzügyileg.

De mi az, amire a munkáltatók készülnek?

Arra, hogy nem igazán szeretitek a kötöttségeket. Vagyis a 8-tól 4-ig tartó munkát már kezdik elfelejteni. Pontosabban azt, hogy neked állandóan ott kelljen ülni az irodában. Ma már ugyanis a mobil eszközök lehetővé teszik, hogy bárhonnan dolgozhass. A munkáltatók tudják, elvárjátok, hogy legyen lehetőség fejlődni. A folyamatos képzéseken való részvétel lehetősége alap igényként fogalmazódik meg nálatok. Ahogy az is, hogy olyan feladatokat kapjatok, amikkel látható módon hozzá tudtok járulni a vállalat sikeréhez.

A munkáltatók tudják, hogy a képességeitek megvannak a magas szintű feladatok ellátáshoz is. Így azzal is tisztában vannak, hogy ti nem egy munkahelyen szeretnétek ledolgozni az élteteket. Plusz, ha nem tetszik a környezet és a munka, gond nélkül továbbálltok.

Ugyanakkor már a legtöbb vállalatnál tisztában vannak azzal, hogy az önmegvalósítás igencsak lényeges a számotokra. Vagyis freeter típusú alkalmazottnak számítotok. Az ilyen dolgozóknak egyre több vállalat ad lehetőséget arra, hogy a munkaidőn belül, a cég eszközeivel saját projektek megvalósításán is dolgozzon. Plusz alkalmuk nyílik arra is, hogy más területeken is kipróbálják magukat.

Ez jól hangzik, nem?

Számít továbbá nektek, hogy már a belépéskor figyeljenek rátok és a felső vezetők is nyitottak legyenek az irányotokba. Hallathassátok a hangotokat… Valamint, hogy megfelelő eszközökkel, trendi környezetben dolgozhassatok, és jutalmazzák a sikereiteket. Nem mellesleg jó fizetést kapjatok.

Jól hangzik ez is. És ez nem álom, ugyanis a bevezetőben írt adatok miatt kénytelenek a vállalatok ezt megadni. Persze ez azért még nem mindenhol van így Magyarországon, de a nemzetközi nagyvállalatok már kezdik bevezetni az említett modelleket. Vagyis ha Te is hasonló igényekkel rendelkezel és olyan állásra vágysz, ahol ezeket megkaphatod, tanulj gépészmérnöknek Szombathelyen. Dolgozz helyi, nagy nevű multinacionális vállalatoknál, és a környezetre, a fejlődési lehetőségre, a jó fizura nem lesz panaszod.