Ha jól tanulsz, jó egyetemre mehetsz. Értékes diplomával pedig menő állásod is lehet – mondják sokan. Ami egyébként így is van, de a jó álláshoz ma már ez nem elég. Nagyon sokat számít egyebek mellett a közösségi profilod és az énmárkád felépítése is.

Talán már Te is hallottál róla, sőt elképzelhető, hogy meg is tapasztaltad: a cégek HR-es szakemberei a LinkedIn profilokat böngészve keresnek ideális jelölteket az adott pozícióra.

Ez a mérnökök esetében sincs másként. Sőt. Mivel manapság nagyon keresettek a mérnökök, náluk talán az átlagnál is jellemzőbb ez a fajta kiválasztási módszer.

Vagyis ha jó állást szeretnél, nem árt képben lenni a közösségi profilok menedzselése terén.

És hogy miért írunk többesszámot? Mert elképzelhető, hogy a Facebookon is lecsekkol valamelyik vállalat személyügyise, miután a LinkedIn-en rád talált vagy az önéletrajzod alapján alkalmasnak tart a munkára.

Azaz lényeges, hogy vállalható legyen a Facebook és az Instagram oldalad és az is, hogy legyen LinkedIn profilod.

De hogyan lesz hatékony egy LinkedIn profil?

Úgy, ha töltesz fel profilképet. Hiszen ha nincs fotó, kevésbé leszel keresett. De ne selfie legyen! Profi képet érdemes a LinkedIn-re kitenni. Ügyelj tovább a megfelelő címsorra és az adatlapodat is precízen töltsd ki!

Csak napi 15 percet kell a menedzselésre szánnod!

Ugyanakkor legyél aktív. Aki rendszeresen frissíti az állapotát, 45 százalékkal több kapcsolatra tehet szert. Lényeges továbbá, hogy írj tartalmat is. De úgy, hogy közben kulcsszavakat is használsz. Hiszen így fognak rád találni a leendő munkáltatóid is.

Add meg, miben vagy tapasztalt és min dolgozol éppen – akár egyetemistaként. Ez is sokat számít egy HR-esnek.

Ahogy az is, hogy milyen csoportokhoz csatlakozol. Persze ez a személyes fejlődésedet is nagyban szolgálja. Hiszen más mérnököktől, a leendő mérnököktől sokat tanulhatsz. Már ha mérnök szeretnél lenni.

Ha így van, nézd meg, mit kínál az ELTE Szombathelyen. Legyél gépészmérnök és legyen Neked is egy menő állásod.