Azt azért mindenki sejtette, hogy minél fiatalabban kezdünk nyelvet tanulni, annál eredményesebbek lehetünk annak elsajátításában. De azt azért nem gondoltuk volna, hogy 18 éves kor után már nem nagyon van esély arra, hogy tökéletesen megtanuljunk egy idegen nyelvet. A kutatások szerint a legoptimálisabb az, ha 10 és 17 éves kor között elkezdjük fejleszteni a nyelvtudást. Fiatal felnőttként ugyanis csökken a tanulásra való képességünk, így 18 éves kor felett anyanyelvi szinten már nem leszünk képesek új nyelvet elsajátítani.

Ez neked, leendő mérnöknek fontos infó lehet.

A kutatás eredményeiről egyébként a Times nyomán számolt be a HáziPatika. Azt írták, hogy a kutatók egy angol nyelvi tesz segítségével állapították meg azt, hogy a kitöltők milyen szinten vannak a nyelvtudás terén. Mennyire állnak közel az anyanyelvi képességekhez. A Facebookon “terjedő” tesztet 650 ezren töltötték ki. Volt tehát minta bőven…

Szóval tanulságként levonható: ha teheted, foglalkozz fiatalon minél többet a nyelvvel. Így olyan skillre tehetsz szert, amivel a világ bármely pontján megállhatod majd a helyedet. Akár olyan nemzetközi nagyvállalatoknál is, mint amilyeneknél az ELTE gépészmérnök hallgatói kapnak állást a szak elvégzése után.

Kíváncsi vagy arra, melyek ezek a cégek? Itt megnézheted.