Sok mindent. Egyebek mellett azt, hogy felejtsék el a sztereotípiákat. Hiszen egy nagyon is értékes generáció vagytok. Igaz, még csak most kezdetek felnőtté válni, de azért egészen jól látszik már, ti hogyan élitek az életeteket. Szóval az is kiderül, mi az, amit az egyes idősebb generációba tartozóknak érdemes lenne átvenni.

Mik ezek a tulajdonságok? Egyrészt azt, ahogyan ti álltok a technikai fejlődéshez. No meg a multitasking-ot. Ti képesek vagytok egyszerre több feladatot is elvégezni. Vagyis sokkal hatékonyabbak vagytok, mint mondjuk sok harmincas, negyvenes.

Nagyon fontos lenne, hogy sok idősebb megtanulja tőletek, hogy úgy maradhatunk versenyképesek a munkahelyen, ha folyamatosan fejlődünk. A Z-generáció tagjai tudják, hogy a suli nem ad meg mindent. A siker és az előrelépés érdekében önállóan is kell fejleszteni magukat. Az idősebbek tudják, és sokan irigylik is tőletek, hogy Ti sokkal önállóbbak és kreatívabbak vagytok, mint ők. Ami egyúttal azt is jelenti, hogy sokkal versenyképesebbnek tartanak titeket. Szóval fontos, hogy az idősebbek megtanulják tőletek: naponta kell új feladatokat tanulni.

A Z-generáció sokkal bátrabb. Az ide tartozók tudják, hogy csak magukra számíthatnak, ha el szeretnék érni a céljukat. Ezért ha valami nem tetszik a munkahelyen, váltanak. Ha nincs jövőkép, elmennek. Te is ilyen vagy? Ezt már a Y-generáció, a mai 30-as korosztály is irigyli tőletek. Ők ugyanis félnek a kudarctól, és inkább maradnak egy átlagos “valamiben” ahelyett, hogy a célok elérésére törekednének. Nem véletlenül szeretne egyébként sok Z-generációs vállalkozni.

A Z-generáció hisz a lehetőségekben – ez szintén irigylésre méltó. Az idősebbek pedig csak sajnáltatják magukat. Persze nem mindenki, de sokukra ez jellemző.

Meg kell értenie az idősebb generációnak azt, amit ti már sejtetek: a saját végzetedért Te vagy a felelős. A Z-generáció realistán látja a dolgokat. És szkeptikus is. A legfiatalabbak már tudják, a sorsuk rajtuk múlik.

Aminek nem is nagyon van gátja, hiszen rendkívül gyorsan tanulnak, beszélnek nyelveket és felkészültek a fejlődésre.

De a Z-generáció azt is tudja, hogy mennyire fontos a minőségi időtöltés. Igaz, napi 10 órát is neteztek, de legalább helyesen használjátok az internetet. Hiszen itt kommunikáltok és itt kerestek megoldást a kérdésekre. De az egyensúlyra is figyeltek, így szívesen mentek társaságba. Az élményeket pedig együtt élitek meg.

Plusz a Z-generáció tagjai inspirálják és motiválják magukat. Ebből következik az is, hogy nem félnek új lehetőségeket kipróbálni. És szeretnének azért is tenni, hogy változzon a világ. Egy felmérés szerint 60 százalék szeretné, ha a munkahelyük befolyásolná a világ fejlődését, és a fiatalok 26 százaléka önkéntes is.

Szóval van mit tanulni tőletek!