Elsődleges szempont nyilván a fizetés, de nagyon sokat jelent, hogy milyen környezetben, milyen eszközökön dolgozhat az adott vállalatnál. Ma ugyanis a fiatal a munkahelyén is szeretné jól érezni magát, igényli a modern környezetet, a jó eszközöket és a laza légkört – állítják a HR-esek. Te is ilyen vagy?

A fizetés csak egy dolog. A nagyobb vállalatok mára már belátták, hogy a jó fizetés alap elvárás egy fiataltól, ha munkahelyet keres. A friss diplomások ugyanis tudják, hogy  jó végzettséggel válogathatnak az állásajánlatok között. Ezt pedig ki is használják az elhelyezkedéskor. Ezzel együtt a pénz már nem ad elég motivációt ahhoz, hogy valaki mindennap szívesen menjen dolgozni. Az anyagiakon túl már az irodák kialakítása, a munkakörnyezet is lényeges szempontnak számít.

Ezt a legtöbb cég már belátta…

Persze az is igaz, hogy a vállalatoknak is vannak elvárásai. Ahhoz, hogy ideális környezetben, versenyképes fizetésért dolgozhassunk, nyilván a fiataloknak is tenniük kell. Nem árt például, ha elsőként jó diplomával rendelkeznek.

De milyen ma a “nyerő“ diploma?

A gépészmérnöki végzettséggel rendelkezők például ma szerencsésnek mondhatják magukat. Szombathelyen legalábbis tárt karokkal várják a mérnököket a helyben fejlesztő, folyamatosan bővülő multinacionális vállalatok.

De az ország más pontjain sincs ez másként, csak a nyugati országrészben a nagyobb választéknak köszönhetően talán nagyobb az esély arra, hogy számunkra ideális munkahelyet találjunk.

Például ilyet.

Íme, egy példa arra, hogy milyen menő munkalyeket alakítanak ki a Szombathelye fejlesztő vállalatok.

Az Epcos nemrég épített új irodákat és csarnokokat. A képen láthatod, hogy milyen szuper lett.

És ez csak egy vállalat, mutatjuk a többit.

Vagyis ha Neked is az a terved, hogy modern környezetben, kellemes hangulatú munkahelyen versenyképes fizetésért dolgozz, válaszd a gépészmérnök szakmát. Tanulj az ELTE szombathelyi szakán és szerezz nagyvállalati tapasztalatot már az egyetemi évek alatt (ráadásul már a tanulás időszaka alatt is kapsz fizetést). Szeretnél erről többet tudni? Klikk ide!