Diplomás pályakezdőként két lehetőséged van a tanulmányaid után: elhelyezkedsz egy kis- és középvállalkozásnál vagy egy multinacionális cégnél… De melyik a jobb választás?

Úgy gondoljuk, több oka is van annak, hogy miért jársz jobban, ha egy multit választasz. (Azonban előre kell bocsátanunk, hogy ez a megoldás nem való mindenkinek.) Egy multinacionális cég számos figyelemre méltó extrát tud nyújtani a fiatal, friss diplomásoknak, amivel a kkv-k nem nagyon tudnak versenyre kelni.

Gyakornoki program, korán kell kezdened

A multikra jellemző, hogy főként olyan pályakezdő mérnököket vesznek fel, akikkel már a képzésében is közreműködtek. A jelöltek sok esetben az adott cégnél töltötték a gyakorlatukat, amikor is kitapasztalhatták a vállalat alapvető működését, struktúráját. Nagy előny ez mindkét fél számára, hiszen így az egyik oldalon könnyebb bekerülni, míg a másikon egy számukra értékes munkaerő kerül ki a “rendszerből”.

Azt elismerjük, hogy az iskola évek alatt történő, ilyen típusú munkavégzés megterhelőbb lehet, ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk ennek a későbbi előnyeit sem. A nagyobb vállalatoknál az új munkaerőt általában fokozatosan, mentorok segítségével vezetik be a munkába, majd folyamatosan terhelik, végül elhelyezik a megfelelő pozícióba, ahol aztán már önállóan dolgozhat.

Fizetés, stabilitás, előrelépés

Akárhonnan nézzük, a multik egyik legnagyobb előnye a fizetés. Ezzel aligha tud versenyezni egy kisvállalkozó. A fizetés mellett természetesen beszélhetünk még további cafetéria jellegű juttatásokról is, amikről egy kkv esetében szinte mindig le kell mondanunk.

További előny lehet számunkra, hogy a nagy piaci szereplők stabilitása belátható időn belül szinte folyamatos. Nem kell tartanunk hirtelen, csoportos leépítésektől.

Ki kell emelnünk még, hogy az ilyen típusú vállalatoknál a ranglétra előre látható és fokozatosan lépdelhető. Egy karrier orientált személyiségnek ez kiemelten fontos lehet, hiszen így jobban tud előre tervezni, valamint mindig látja, hogy hova lehet fejlődni.

Folyamatos képzések, külföldi munkavégzés

És ne feledkezzünk meg a különböző képzésekről, mint például a nyelvi oktatás. Multinacionális környezetben fontos, hogy az alkalmazottak jól tudjanak egymással kommunikálni, függetlenül a hátországuktól. Ezért gyakoriak a személyre szabott, sokszor helyben történő nyelvi képzések, amiknek nem csak a munkahelyünkön vesszük majd hasznát.

A nyelvi képzésekből természetesen adódik, hogy könnyebben juthatunk el külföldre céges kiküldetés keretein belül, ahol aztán új kapcsolatokat építhetünk, amikből tovább prosperálhatunk.


A fentiekből tehát látszik, hogy mérnökként jó választás lehet, ha multinál helyezkedsz el. Sőt, a legjobban akkor jársz el, ha már az egyetemi tanulmányaidat olyan suliban végzed, ahol az átlagnál nagyobb hangsúlyt kap a gyakorlati oktatás. Az ELTE szombathelyi gépészmérnök szaka ilyen. Ha erről többet tudnál meg, ide kattints.