A duális képzés során az elméleti tudást az ELTE szombathelyi kampuszán szerzed meg, a gyakorlatot pedig olyan cégeknél sajátíthatod el, mint: AUTLV, BPW, DELHI, EPCOS, LUK, IMS, IQOR, OPEL, ROTO, SCHOTT, SZOMTÁV,UNIRIV, ZIEHL-ABEGG. Miért is olyan eredményes az ilyen oktatási modell, és miért jár mindenki jól ezzel a képzési módszerrel?

Az alapoktatást végző intézmények ezzel a módszerrel valamelyest tehermentesítik magukat, ráadásul az oktatás színvonala is magasabb szintű lesz. Emellett természetesen egészen nagy gazdasági szereppel is bír ez az oktatási forma, hiszen komoly és hozzáértő szakembereket képez. A gyakorlati helyek részéről pedig a legfontosabb szempont a hozzáértő munkaerő folyamatos biztosítása, akiknek a képzése ezzel a módszerrel sokkal hatékonyabban koordinálható, és személyre is szabható. Az alábbiakban megmutatunk négy fontos hasznot, hogy milyen előnyökkel jár számodra, ha duális képzésben tanulsz.

Kiemelkedő juttatások a képzés során

Amint korábban is írtunk róla, a képzésben tanuló hallgatók minimum 81.000 Ft/hónap „jövedelemhez” jutnak, de – a feltételek teljesítése esetén – további juttatásokat is kaphatnak.

Elérhető például az ELTE által alapított „Savaria Kiválósági Ösztöndíj”, melyben 400 pont feletti elért felvételi eredmény esetén plusz 40.000 Ft/hónap, 450 pont feletti felvételi eredmény esetén plusz 80.000 Ft/hónap juttatást kap a hallgató.

Szombathely városa pedig az általa létrehozott „Szombathely Visszavár” programmal támogatja a képzésben résztvevő hallgatókat.

A szakmai fejlődésed kimagasló lesz

Az első napoktól gyakorló szakemberektől tanulhatod a szakmát, és a legújabb technológiák alkalmazását.

Értékesebb munkaerő leszel

A képzés ideje alatt „dolgozol” is – igaz gyakorlatnak hívjuk – így már lesz tényleges munkatapasztalatod, tehát amikor dolgozni kezdesz, nem számítasz pályakezdőnek.

Könnyebben találsz jó állást

Nagy esélye van annak, hogy a gyakorlati helyed tesz Neked egy véglegesített állásajánlatot, aminek köszönhetően azonnal lesz megélhetésed, amikor kikerülsz a nagybetűs életbe.

Szimpatikusak a leírtak? 

Válaszd az ELTE szombathelyi gépészmérnöki képzését! Tudj meg több részletet itt, JELENTKEZZ MOST!