Kétségtelen, hogy folyamatos tanulás nélkül manapság lemaradunk. Olyan gyorsan változik minden, hogy tudatos önfejlesztés hiányában nem könnyű a TOP-on maradni.

Egy a szerencsénk: hogy ma már nem csak az iskolapadban lehet tanulni. Hanem akkor és ott, ahol mi szeretnénk. Elég szuper dolog ez a fajta szabadság…

Ha például inkább este vagy befogadó az új infókra, csak benyomod a laptopod és már nézheted is mondjuk valamelyik Udemy előadást. De reggel, a suliba vagy a munkahelyre tartva is megteheted ugyanezt, ugyanis az ilyen oktató oldalak rendelkeznek telefonos appokkal is.

Szóval Te választod ki, hogy mikor, mit tanulsz és kitől. Az Udemy oldalán például egy témáról rengetegféle kurzus szól. Merthogy kurzusokról van szó. Vagyis jól felépített oktató anyagokról. Igaz, ezek többsége angol nyelvű, de ha nem megy úgy a nyelv, erre is találsz oktató programot. 🙂

Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy nem mindegyik kurzus ingyenes. De szerintünk mindegyik bőven megfizethető, főleg, ha Szombathelyen, az ELTE-n tanulsz gépészmérnöknek. Itt ugyanis már az egyetemi évek alatt jár fizetés.

No de az online tanulásnál maradva: ha nem kifejezetten kurzusokon vennél részt, hanem előadásokat néznél, akkor a TED Talks oldalára kell felmenned. Az itteni videókból nagyon komolyan lehet inspirálódni és gyakorlati tudnivalókat is elsajátítani. Ajánljuk továbbá, hogy az iTunes podcastok között is böngéssz! Rengeteg szakmai anyag található itt is.

Csak győzz válogatni…

De a felsorolt felületeken ne csak a szakmádhoz, tanulmányaidhoz  közvetlenül kapcsolódó témákra keress rá. Sajátíts el olyan ismereteket is, amik közvetve kapcsolódnak a mindennapi feladatokhoz.

Tanulj a kommunikációról, a produktivitásról, a tárgyalási technikákról vagy a csapatmunkáról – csak, hogy egy-két számításba jöhető témát említsünk.

Szóval legyél tudatos a tanulásban is. Szerezz gépészmérnök diplomát Szombathelyen és fejlődj mondjuk az online oktatási anyagok segítségével akár vezetővé.