Ha fősulira mész, a mindennapokban valószínűleg valamilyen jegyzetfüzetre, tollra, kulacsra és laptopra szükséged lesz, amihez megfelelő táskát is választanod kell. Olyat, amiben az irataidat, a telefonodat és az apróbb személyes tárgyakat is tudod hordozni. Neked már van ilyened? Ha nincs, ebben a bejegyzésben mutatunk párat.

Kezdjük a jegyzetfüzettel!

A jegyzetfüzetek közül a Moleskine márka nagyon népszerűnek számít. Nem csak a diákok körében, hanem az aktívan dolgozók között is. Vagyis, ha már aktív mérnök leszel, valószínűleg sok ilyennel találkozol a megbeszéléseken.

Szóval ha szereted a minőségi dolgokat, mindenképpen nézz rá a Moleskine kínálatra, nagyon egyedi noteszeket találhatsz közöttük. A hagyományos egyszínű verziótól kezdve a kicsit bohókásabb megoldásokig elég széles a skála. Ja és nagyon fontos, hogy ezekbe a füzetekbe skiccek is rajzolhatók, illetve vonalas és négyzetrácsos megoldások is kaphatók belőlük – szóval a mérnökök, a leendő mérnökök is találnak közöttük maguknak valót.

Ugyanakkor nem csak a felső kategóriás jegyzetfüzetek alkalmasak a mérnöki jegyzetek elkészítésére. A Leitz is meglehetősen stílusos noteszeket gyárt és a Siegel jegyzetfüzetei is elég menők.

A jegyzeteléshez nem árt, ha tollat is viszünk magunkkal. Mondjuk a Stabilo Smartball nevű írószerét. Ez legalább két funkciós toll, hiszen az egyik felével hagyományos papírra írhatunk vele, míg a másik felével az okos eszközünkön navigálhatunk, jegyzetelhetünk. Érintő képernyős telefon, tablet valószínűleg nálad is sokszor van, szóval biztosan hasznát veszed.  Ezeket a tollakat egyébként a notesz oldalán lévő tartóban tudjuk rögzíteni, így nem is keverednek el.

És ha már visszük a jegyzetfüzetet és a laptopot is, tényleg szükség lesz egy jó táskára. Mondjuk egy Herschel Supply hátizsákra. Igaz, ez megint nem olcsó mulatság, de legalább biztosan kitart az egyetemi évek alatt. És ez tényleg úgy lett kifejlesztve, hogy akár a leendő mérnökök igényeinek is megfeleljen.

Egy Herschel táska egyébként ilyen…. Neked hogy tetszik?

De egy Kanken hátizsák is jó választás… 🙂

Persze nem szükséges, hogy csak a felső kategóriás eszközök között nézelődj. 6-7 ezer forintért is remek laptop tartós, fiatalos hátizsákot találni.

De jobban megnézve az anyagi részét a dolgoknak: Tény, hogy drágák ezek az eszközök, de ha felvesznek mondjuk Szombathelyre gépészmérnöknek, a gyakorlati képzőhelyeden kapott pénzből valószínűleg Te is könnyedén meg tudod vásárolni.

Igen, jól olvastad… Szombathelyen a gépészmérnök hallgatóknak már a tanulmányuk alatt jár fizetés.

Szívesen megtudnál erről többet? Iratkozz fel a hírlevelünkre, és hamarosan küldjük a tudnivalókat.

De lépjünk még kicsit vissza az eszközökhöz! A bevezetőben említettük a kulacsokat. Ma már nem ciki magaddal vinni az italodat. Sőt, sokkal menőbb az, ha valaki egészségtudatosan él és láthatóan gondoskodik a napi szükséges folyadékbevitelről. Ha Te is így tennél és a hátizsákodba betennél egy remek kulacsot is, nézd meg, mit kínál a Myequa. Ha kicsit utána nézel, látni fogod, hogy műanyag és üveg palackok közül is választhatsz. Szerintünk jól néznek ki. Szerinted?

 

 

Szóval ha egyetemre készülsz, az alapvető eszközök beszerzéséről is tájékozódj időben. Ahogy arról is, hogy milyen lehetőségeid vannak a továbbtanulásra. Szerintünk nézd meg az ELTE gépészmérnök képzését is. Ehhez ide kell kattintanod.